Porsche 911

Porsche 911

3.3 Turbo Coupé Widowmaker / Perfecte staat / Uniek! / Volledige documentatie Verkocht
  • 1988
  • 81250 KM
  • Blauw
  • Donker blauw Leder
  • H
  • 300
  • Marge

Motorrijtuigenbelasting: € 164 – € 186 per kwartaal

Unieke Porsche 930 3.3 Turbo Coupé

Een Porsche die al je zintuigen op scherp zet; De Porsche 930 3.3 Turbo. Onder de liefhebbers bekend als de Widow maker. Waarom? Omdat deze ‘neunelfer’ naast het voortreffelijke 3.3 liter boxermotor, ook een grote turbo heeft. De 911S stond al bekend om zijn duale persoonlijkheid. Je kon er heerlijk mee touren, maar wanneer je de boxer op zijn vermogen aanspreekt, moet je serieus opletten met al het gewicht voornamelijk achterin. Deze eigenschappen werden versterkt met de grote turbo in de 930.

De naam Widowmaker moet de zintuigen op scherp zetten, maar ‘echt gevaarlijk’ is de auto niet. Ferdinand Porsche gaf tenslotte de aller eerste 930 Turbo aan zijn dochter, Louise Piech. Buiten de liefde voor de 930 Turbo bij Porsche, hebben zelfs artiesten de rij-ervaring beschreven in hun nummers. Denk hierbij aan KK Downing die het nummer Turbo-lover schreef of Judas Priest met zijn album Turbo. Aan erkenning van de potenties is deze heetgebakerde 911 niet bescheiden. Wellicht lijkt de 911-Turbo lijn wel een beetje op een leven van een gemiddeld artiest. Het begon (met de 930) erg wild, menig persoon diep onder de indruk en lag soms achterstevoren in de heg. Tegenwoordig, na heel wat begeleiding, structuur en balans, zijn ze beter, maar minder excentriek en is de ervaring ‘braver’.

De 930 Turbo was destijds een directe concurrent van de Lamborghini Countach en Ferrari 356 GT4 BB. Met zijn sprint van 0-100 in 4.8 seconden is het zelfs op de dag van vandaag, een hele snelle auto. Na aankondiging van productie werd Porsche overdonderd met het aantal reacties en reserveringen. Het geplande productie aantal ‘first editions’ van 500 stuks werd direct verdubbeld naar de 1000. Uiteindelijk werden er een kleine 18.000 wereldwijd geleverd.

Deze 930 Turbo is afkomstig vanuit Duitsland en is in 1996 geïmporteerd naar Nederland. De auto is volledig dealer onderhouden en compleet gedocumenteerd. Taxatierapport aanwezig.

Specificaties

Achterspoiler, Airco, Centrale deurvergrendeling, Lederen bekleding, Metaalkleur, Multimedia systeem, Schuif-/kanteldak, Achterruitwisser

Interesse? Neem dan contact met ons op via telefoon, WhatsApp of stuur een e-mail

GTO Cars

0652666254

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.